Loading Image

Website

Wat moet je doen en wat is er nodig om een website online te krijgen?

Een website is te vergelijken met een huis. Allereerst is er een stuk grond nodig, waar een huis neergezet kan worden. In het geval van een website hebben we het dan over een stuk ruimte op een server. Dit noemen we een webhosting.

Webhosting

Het ‘stuk grond’ waar de website op wordt neergezet, wordt gehuurd bij een provider. Deze webhosting zorgt ervoor dat een website in verbinding staat met het internet.

Daarnaast is er een uniek adres nodig, zodat bezoekers weten waar ze op bezoek moeten komen. Dit wordt een domeinnaam genoemd, denk bijvoorbeeld aan ‘uwnaam.nl’.

Domeinnaam

Op internet hebben alle websites een uniek adres, dit heet een IP-adres. Een IP-adres bestaat uit cijfers die verwijzen naar een stuk ruimte op een server. Dit is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk en daarom worden de IP-adressen vervangen door een domeinnaam. Hiermee verwijst een zelf gekozen (domein)naam naar een IP-adres en wordt hetzelfde stukje ruimte bereikt.

Ten slotte heb je het huis zelf, ingericht en gevuld met je eigen meubels en schilderijen. Dit is wat bij iedereen bekend staat onder een website.

Website

De welbekende website bestaat voornamelijk uit tekst en visuele elementen waarbij het geheel dient om informatie te verspreiden.


Zodra u deze 3 onderdelen heeft, beschikt u over alles om een website online te kunnen brengen. Dit alles kan Upgr8 voor u realiseren. Neem voor meer informatie contact op via de website of via info@upgr8.nl.

Home